Statistics Site Map Login
< A1 Framing

20 години "А1"

Настъпи дългоочакваната 2010 -а, в която фирмата ни отбелязва 20 години от официалната си регистрация! Ще отпразнуваме тази сериозна годишнина с изключително силна програма на галерията. В следващите месеци „А1” ще представи едни от най-добрите и интересни художници на България.

 

Още със създаването си преди 20 години фирмата ни започва да работи с художници, по стените винаги е имало кaртини, така че беше съвсем естествено да започнем да правим изложби. Всъщност изложби и други подобни събития при нас се случват много отдавна, но в по-тесен кръг. Преди две години дойде моментът да се заемем сериозно с тази дейност и да се възползваме от контактите и приятелствата, които създаваме и потдържаме. Галерията възникна не когато сложихме рекламната табела, тя се създава през всичките тези години и най- голямото ни преимущество е атмосферата , която успяхме да установим. Атмосферата, духът на „А1” е нашето богатство, което компенсира малкото ни пространство.

Идеята ни е да представяме професионални художници, утвърдени или такива, които са различни, модерни, провокативни, които имат какво да кажат. Мисията ни е да срещнем карловци със съвременното изкуство и с големите имена, да ги провокираме, независимо, дали този начин на рисуване им харесва или не. Такова предизвикателство и за нас самите беше изложбата на търновския художник Светослав Косев. Неговите тримерни графики събудиха дискусия за бъдешето на изобразителното изкуство, за неговия смисъл. И любителите, и професионалните художници бяха впечатлени, някои дори шокирани. На тази изложба нямаше откупки, но ние бяхме изключетелно доволни, защото за пореден път създадохме събитие. В нито един момент не сме търсили печалба, макар че по света търговията с картини е сериозен бизнес, в който се въртят много пари. Това за нас е може би следващ етап. Фирмата ни се занимава основно с производство на рамки и оттам са приходите ни, с които финансираме галерията. Изполавам случая да призова постителите на сайта, заповядайте на нашите изложби, възползвайте се от тази иазключителна възможност да се срещнете с изкуство от висока класа. Ние представяме елитни автори, но това, което се случва при нас не са елитарни сбирки за отбрани гости. В малкото ни пространство има място за всички. А откриването на всяка една изложба е празник за душата, тогава може да се срещнете с художника и неговите колеги, които по един или друг начин са различни и интересни. Създава се атмосфера, различна от сивото ежедневие. Самите автори остават изненадани от посрещането, което им устройват карловци. Неведнъж чуваме от гостите на галерията, че карловската публика е интелигентна и отворена към новото, различното, съвременното. Това ни дава увереност да продължаваме и надежда, че посетителите ни ще стават все повече.