Statistics Site Map Login
< A1 Framing
Начало Галерия А1 Новини 22.01.2010 г. Добре дошли в света на Никола Певичаров!

22.01.2010 г. Добре дошли в света на Никола Певичаров!

 

На 22- и януари, от 17,30 се открива изложбата на Никола Певичаров в галерия „А1”. Това е първото от поредицата събития, с които ще отбележим юбилейната двадесета година на А1 .

Певичаров е роден през 1960 г. в Пловдив. Завършва /1983/ Художествената академия в град Тюмен /Русия/, специалност Художествено оформление и дизайн. Преди да започне да се занимава с живопис, работи с голям успех в областта на дизайна –пространствен и моден. Природонаучният музей в Пловдив е негово дело, бил е и главен дизайнер на завода за кожени облекла „Пулпудева”.

„Всичко е даден етап – ако на времето съм обичал да се занимавам с дизайн, сега ми е по-приятно да творя живопис. Занимавайки се с дизайн, човек се сблъсква с много хора и различни убеждения. Дизайнът изисква да работиш в голям колектив, докато в живописта си достатъчен сам на себе си – аз това предпочитам. Живописта е нещо прекрасно, чрез нея се потапяш в своя свят, в своите мисли.”
”Аз лично се чувствам безкрайно свободен. Сам съм изградил своята самостоятелност и винаги съм държал на нея. За да бъде себе си, човек трябва да разчита основно на своите сили и да не се оплаква. Животът е нещо много просто, започнеш ли да го виждаш мъчен, става едно трагично изкуство. Обикновено слабите артисти ги избива на трагедия.”

„Конкретно за себе си ще кажа, че не се съобразявам с никакви живописни норми и правила, правя това, което ми е интересно. Искам една моя картина да е ромaн или разказ, а не изречение….”

Певичаров успява да изгради свой собствен, уникален стил с отчетливи символи и знаци, които препращат към една мистична действителност.

снимки