Statistics Site Map Login
< A1 Framing
Начало Галерия А1 Изложби 01.12.2010 Картини от една колекция

01.12.2010 Картини от една колекция

Градската художествена галерия в Карлово отстъпи просторната си зала за богатата колекция от картини на галерия „А1“. Идеята е на Димитър Бакърджиев, уредник на ГХГ – Карлово, и това е жест не само към неговите колеги, но и към карловци, които имат възможност да се срещнат с изкуство от много висока класа.

Още със създаването си фирма „А1“ започва да работи с художници, така че историята на колекцията е повече от двадесет годишна. Първоначалният замисъл е да се покажат най-стойностните творби на най-добрите български художници. Подборът обаче се оказва труден, тъй като всяка една картина е натоварена с добавена емоционална стойност. Изложбата представя над двадесет творци, всеки с уникален стил. Екипът на галерията изненада ценителите с ранни творби на Пенка Николова, Димитър Чолаков, Димитър Рашков, Веско Велев и други автори, с които „А1“ работи отдавна. Показани са картини на художници, които са правили изложби през последните 2-3 години в частната галерия, така че тази изложба е и своеобразна ретроспекция на галерийната дейност на „А1“.

Празникът почетоха кметът на община Карлово и зам.-кметът по културата. Екипът на фирмата използва възможността да почерпи многобройните си приятели за своя двадесетгодишен юбилей и по случай предстоящия Никулден, особено почитан в „А1“.

Снимки може да витите тук!