Statistics Site Map Login
< A1 Framing
Начало Галерия А1 Изложби 23.09.2008г. Изложба Веско Велев

23.09.2008г. Изложба Веско Велев
Автор: www.karlovobg.eu   

Веско Велев представи най-новите си творби, рисувани през това лято, в карловската частна галерия А1. Известният художник показа 16 свои платна, някои от които рисувани в троянското село Дълбок дол, където от години  се усамотява да твори. Други са правени по време на летен пленер. Специално място в експозицията заема една картина, посветена на големия художник Димитър Лалев, с когото Веско Велев имаше отколешно приятелство. Картината е наречена "Разговор с Димитър Лалев" и според нейния автор тя му е особено скъпа и ценна.
Тези творби са типични за Веско Велев - толкова абстракни и с толкова много внушения, колкото и досегашните му, но в същото време са много по-изчистени. Художник сякаш се е стремил да избяга от изключителния колорит на досегашните си работи, коментираха изложбата запознати в детайли с тврочеството на Велев. Особено място в тези картини заема ангелът, неговият образ се открива във всяка една от творбите му.

Интересът към изложата на Веско Велев бе голям. Вернисажът бе почетен от неговите колеги Димитър Рашков, Иван Томанов, Пенка Николова, както и от много почитатели от бизнеса.

снимки